Opas: 4 pahoja ohjelmia, jotka irrottautuvat tiedostosi Bitcoinsille | Finnish.lamareschale.org

Opas: 4 pahoja ohjelmia, jotka irrottautuvat tiedostosi Bitcoinsille

Opas: 4 pahoja ohjelmia, jotka irrottautuvat tiedostosi Bitcoinsille

Viime vuonna Bitcoin alkoi toimimaan edullinen muoto valuutan uudenlainen haittaohjelmia. Sitä kutsutaan ransomware yleensä ja se vie tietokoneen tiedostot panttivangiksi kunnes maksat hakkeri ottaja hänen lunnaita.

Ja se kehittyy, nopea...
Ensimmäinen ja tunnetuin muoto ransomware hakenutta Bitcoin kutsuttiin ”cryptolocker”. Se hiipii jopa tietokoneen kautta viattoman näköinen sähköposteja kuin tämä yksi.

Sähköpostiin liitetyn oli ZIP arkisto sisältää pienen suoritettavan tiedoston (ohjelma, joka toimii Windows-tietokoneessa, yleensä päättyy ".exe"). Jotta asiat entistä vaikeampi tunnistaa ".exe" tiedosto asiakirjalla laajennuksen (eli ".pdf") tiedostonimen ja näyttämällä Adobe Reader -kuvaketta.

Jos päätät avata haitallisen tiedoston, se lataa ja suorittaa Gameover ZeuS, mikä lataa ja asentaa muita haittaohjelmia perheille myös cryptolocker. Cryptolocker sitten mennä eteenpäin ja salata tietokoneen tiedostot niin sinun ei tarvitse käyttää niitä ilman erityistä yksityistä avainta (ihan samanlainen kuin käytetään Bitcoin lompakko). Tietenkin saadakseen yksityisen avaimen, sinun täytyy maksaa.

Tämä on se, mitä näet tietokoneen, jos olet saanut tartunnan:

Jos ei onnistunut maksamaan lunnaita kun olisi käytettävä cryptolocker n "salauksen palvelu". Tietenkin cryptolocker n "Salauksen purku palvelu" on paljon kalliimpaa kuin alkuperäinen lunnaat.

Tämä on hullua:

Ensimmäisessä 100 päivää cryptolocker julkaistiin lähes 500000 tietokoneita sai tartunnan. Mukaan Symantec 3% ihmisistä suostu maksamaan lunnaita, mutta ylimääräistä studiessuggest että numero on lähempänä 1,3%.

Yksi Thesisclaims että luojia cryptolocker pystyivät keräämään 1216 BTC koko tämän ajan, mikä tekee niistä voittoa useita satoja tuhansia dollareita.

Cryptolocker lopulta suljettiin 2. Kesäkuuta 2014, jolloin useat lainvalvontaviranomaisten vei verkko, joka toimii sitä. Tartunnan saaneille käyttäjille johtaa nyt voi purkaa takaisin niiden tiedostoja sivuston nimeltä DecryptCryptoLocker.

Mutta tarina ei pääty tähän:

Innoittamana cryptolocker, vaikka eivät liity, CryptoWall tuli leikkiä helmikuu 2014. Vaikka CryptoWall oli vähemmän kehittyneitä kuin cryptolocker se onnistui tartuttaa 625000 tietokoneita - suuremman määrän kuin edeltäjänsä.

Top tartunnan maat olivat Yhdysvallat, Vietnam, Britanniassa ja Kanadassa. Tässä on maantieteellinen edustus tartunta maat:

Mutta vaikka paljon pyrittiin jakamaan CryptoWall mahdollisimman paljon tulokset olivat hieman pettymys. "Vain" 939 BTC kerättiin eri käyttötarkoituksiin, jotka päättivät maksaa. Lunnaat vaihteli välillä $ 200 $ 10000 (joka oli maksanut vain yksi käyttäjä).

Huono uutinen on, että CryptoWall kehittyy:

Vaikka CryptoWall aloitti CrptoLocker klooni, se nyt on muuntunut osaksi CryptoWall 2,0 tammikuuta 2015 mennessä ja CryptoWall 3,0 maaliskuuta 2015. Nykyään CryptoWall paitsi salaa tiedostot, mutta voi myös varastaa tietoja tietokoneesta, mukaan lukien Bitcoin lompakon yksityistä avainta. Tämä tekee ohjelmiston paljon kannattavampaa sen luojat varmistamalla he saavat jonkinlaisen korvauksen työstään.

Viimeisten kuukausien 2015 näiden kahden suuren uhkia on myös raportoitu:

CTB Locker

# 8211; Telineet Curve-Tor-Bitcoin.

  • Curvecomes mistä salaustekniikan perustuu elliptisiin käyriin. Tämä on menetelmä, jota käytetään salata tiedostoja.
  • Tor (tarkoittaa Onion Router) on verkosto, tietokone, joka käsittää Darknet.
  • Bitcoinrefers mahdollisuutta maksaa Bitcoins.

Tässä miten "kaapattu" tietokone CTB Locker näyttää:

CoinVault

# 8211; Julkaistiin marraskuun 2014 tämä CrpytoGraphic Locker tarjoaa mahdollisuuden purkaa yksi tiedosto "talon". Merkitys, luovat ohjelmiston haluavat antaa sinulle maku, tai jonkinlainen todiste, että ne ovat hyviä lupauksensa. Mieti sitä teko hyvässä uskossa, kuten asettamalla yksi panttivangiksi ilmaiseksi.

CoinVault on kohdennettu yli 20 eri maasta, mutta Hollannissa poliisi pystyivät saavuttamaan joitakin CoinVault tiedot. Käyttämällä tätä tietoa Kaspersky on perustanut decryptor sivusto auttaa taistelemaan CoinVault.

Mutta on olemassa hyviä uutisia sekä:

Siellä on jotain, voit tehdä tästä kasvava ilmiö Salauksen kaapit.

Ensinnäkin tyypit ransomeware Olen maininnut tässä viestissä kaikissa tavoittaa erilaisia ​​Windows-versiot (XP jopa Windows 10). Joten jos sinulla on Mac ja käytät Mac OS olet todennäköisesti turvallisia (luultavasti...).

Toiseksi, sinun pitäisi tehdä se tapa säännöllisesti varmuuskopiot tiedostoista. Näin vaikka joku salaa tiedot voit aina palauttaa alkuperäiset tiedostot ilman salausta. Koska liitetty palveluja, kuten Dropbox voidaan tartunnan tapauksesta riippuen, offline varmuuskopiointi on myös ehdotettu.

Jos aiot varmuuskopioida tiedostoja voit seurata 3-2-1 rulewhich tarkoittaa:

  • 3 eri kappaletta kolmella eri paikoissa (3 kappaletta samaa kiintolevyn ei lasketa).
  • 2 eri muodoissa (esim kiintolevyn ja DVD).
  • Pidä 1 kopio muualla (eli eri paikassa). Tämä estää molemmat kopiot saada tuhoutui tapauksessa murtautumista, tulipalo jne

Seuraavana ottava toimenpide on melko yksinkertainen. Älä avaa sähköpostin liitetiedostoja hassun (ok äiti ?!). Tämä sisältää sähköpostit ihmisiltä et tiedä ja tiedostot luulet saattaa olla epäluotettava. On todettu, että vaikka tiedostoja, jotka voivat tuntua vaarattomia, kuten PowerPoint-esityksiä, Excel levyt ja Word-asiakirjoja. Voi myös suoritettavan filewithin niitä.

Muista aina päivittää käyttöjärjestelmän uusimmat päivitykset ja on luotettava virustorjuntaohjelma asennettuna. Näiden ohjeiden todennäköisesti on sinulle kuulu useimmissa tapauksissa. Jos sinusta tuntuu haluat lisäsuojaa voit viitata tähän guidewhich tarvikkeita kehittyneitä vaiheita, jotka voidaan toteuttaa.

Ilmeisesti on olemassa myös omistettu työkaluja voit asentaa tietokoneeseen, jotta tällaisia ​​ransomeware näkymisen kuten CryptoPreventand CryptoGuard.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, on valtava voimavara koskien CoinVault erityisesti, joka antaa sinulle kaikki tiedot, joita tarvitset jos saat tartunnan täällä.

Jos olet koskaan ollut tietokonetta tartunnan ransomeware Mielelläni kuulla tarinasi kommentin osiosta.

Lähteet:

Aiheeseen liittyvät uutiset


Post Altcoin

Ethereum nostaa 6.4 miljoonaa dollaria Genesis Sale -myynnin ensimmäisellä neljänneksellä

Post Altcoin

Kuusi ideaa Bitcoin ja Altcoins tarvitsevat omaksua osan I

Post Altcoin

Kuinka Darkcoinin Anonyymi DarkSend auttaa Bitcoinia

Post Altcoin

Bitcoinin perusasiat

Post Altcoin

Kickstarter Sluice Box Custom Scryptin kaivosristeille

Post Altcoin

Onko Dogecoin Dead? Tai tuleeko Doge nousta uudelleen?

Post Altcoin

Analyysi: Bill Gates sanoo Bitcoin on parempi kuin valuutalla

Post Altcoin

Understanding Bitcoin Arbitrage

Post Altcoin

Pääsy Darknetiin alle 2 minuutissa - Aloittelijan opas

Post Altcoin

Miten ostaa cardano (ADA) 3 yksinkertaisessa vaiheessa: Aloittelijan opas

Post Altcoin

Brock Piercen Realcoin on huono ajatus, ja tämä on miksi

Post Altcoin

Miten minun Bitcoins: yksinkertainen opas aloittelijoille